گرافیک، هنر و خلافیت را، ساده، کامل و اصولی یاد بگیرید!

آموزش ساخت پترن از طرح مورد نظر در ایلاستریتور


شاید این سوال همیشه ذهنتون رو درگیر کرده باشه! و اون هم اینه که چجوری پترن های روی پیراهن یا ست خواب یا غیره رو طراحی می کنن و اصلا چجوری اینقدر با نظم اشیاء مختلف رو کنار هم دیگه قرار میدن.اصلن بزارید از اینجا شروع کنیم که پترن چیه؟ پترن یعنی یک طرحی که با تکرار کنار هم چیده شده و یک نقش و نگار جدیدی رو به وجود آورده! اگه بخوام خیلی علمی تعریفش رو بگم، پترن یعنی (انگاره، طرح، الگو، صفات و خصوصیات فردی به عنوان نمونه یا سر مشق به کار رفتن، نظیر بودن، همتا بودن، تقلید کردن، نقشه یا طرح ساختن، بعنوان الگو به کار بردن).حالا که با معنی پترن آشنا شدید می ریم سراغ یه آموزش کاربردی توی نرم افزار ایلاستریتور!

توی این آموزش قراره با هم یاد بگیریم که چجوری می تونیم توی این نرم افزار از طرح مورد نظر خودمون یک پترن ایجاد کنیم و اون رو توی جاه های مختلف مورد استفاده قرار بدیم. بزنید که بریم!

ساخت پترن از طرح مورد نظر با ایلاستریتور (Make a Pattern)

مرحله اول: در مرحله اول از  قسمت نوار ابزار یا همان تولبار ها وارد ابزار Selection Tools می شویم و با کلیک و درگ موس المان و یا طرح مربوطه را انتخاب می کنیم (به حالت انتخاب در می آوریم). سپس در مرحله بعد از قسمت منو Object را انتخاب می‌کنیم و از گزینه های ظاهر شده از قسمت Pattern بر روی گزینه Make کلیک  می کنیم.

ساخت پترن از طریق منو Object در ایلاستریتور

مرحله دوم: می بینیم که طرح ما با تکرار مواجه می شود و پنجره Pattern Option هم برای ما فعال می شود. الان با هر تغییری در ساختار طرح اصلی (طرحی  که در مرکز قرار دارد) می توانیم در تکرار طرح نیز تغییر به وجود آوریم برای مثال با کوچک کردن طرح اصلی، طراح های تکرار شده نیز برای ما کوچک می شود.

ویرایش اولیه طرح جهت ساخت پترن

مرحله سوم: در این مرحله تنظیمات Pattern Option را به دلخواه خودمان با توجه به قسمت های مشخص شده انجام می دهیم که توضیحات کامل این قسمت ها در ادامه همین مطلب آمده است.

تنظیمات مربوط به منو pattern option
pattern option Illustrator

مرحله چهارم: 1.در این مرحله می توانیم نوع تکرار یا نوع چیدمان المان خودمان را بر اساس گزینه های مربوطه انجام دهیم.

2. در این مرحله با فعال کردن گزینه Size Tile To Art می توانیم امکانی را فراهم کنیم که فاصله ی بین المان ها (عمودی و افقی) تنظیم کنیم.

3. در این مرحله می توانیم میزان کپی برداری از گزینه ها را مشخص کنیم.

بسیار عالی ما تنظیمات Pattern Option را به دلخواه خود انجام دادیم الان کافیه که بر روی قسمت مشخص شده در شماره یک کلیک کنیم و از آنجا گزینه save copy را انتخاب کنیم و در پنجره ظاهر شده یعنی پنجره new pattern نام پترن خود را در قسمت مربوطه وارد کنیم و با زدن اوکی می بینیم که پترن مورد نظر برای ما ساخته شد.

پس از تغییرات و تنظیمات پنرن را ایجاد می کنیم

حالا شاید برای شما این سوال پیش بیاید که این پترن از کجا قابل دسترسی است. پترن های ساخته شده ی ما از قسمت Swatches قابل دسترسی است که همان طور که در شکل مشخص هست ما توانستیم با انتخاب Swatches به پترن های خود دسترسی داشته باشیم.

• حالا کافی است که برای اعمال پترن بر روی شیپ مورد نظر خودمان از قسمت شیب شکلی را رسم کنیم سپس بر روی Swatches کلیک کنیم و از اینجا (۴) با کلیک بر روی پترن ساخته شده می بینیم که پترن بر روی شکل مورد نظر قرار خواهد گرفت.

فعال کردن Swatches جهت مشاهده لیست پترن ها

بسیار عالی همان طور که می‌بینید پترن مورد نظر بر روی شکل رسم شده به خوبی قرار گرفت که الان ما می توانیم با توسعه و تغییر در شکل مورد نظر پترن خودمان را توسعه بدهیم.

انتخاب پترن ساخته شده
تکرار پترن جهت نمایش بر روی تمام بخش های سند ایلاستریتور

امیدوارم که این آموزش هم مثل بقیه آموزش ها برای شما کاربردی و مفید واقع شده باشه.

اشتراک گذاری مطالب این سایت با دوستان خود، حمایتی ستودنی از طرف شما برای ما است.